Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Miért ennyi a fuvardíj?
hu en

00 36 (30) 525 5302

Ajánlatkérés

Miért ennyi a fuvardíj?

Az áruszállítás szinte minden hazai és nemzetközi gazdasági ágazat egyik fő mozgatórugója. A fuvardíj még a nagyobb értékű termékek esetében is jelentős költségelemként jelentkezik, ezért fontos átlátni, miből is tevődik össze. Gondoljunk csak bele, mennyi minden szükséges egy szállítási feladat elvégzéséhez.

Az elsődleges egy korszerű, kifogástalan műszaki állapotú tehergépkocsi és egy képzett sofőr. A járműveket természetesen meg kell vásárolni, fel kell szerelni számos kiegészítővel (felépítmény, nyomkövető, tachográf, hálófülke, rakományrögzítők, okmányok és egyéb felszerelések), meg kell kötni minden belföldön és külföldön szükséges biztosítását. Menet közben üzemanyag, út- és autópálya díjak, esetenként komp, alagút és parkoló költségei generálódnak. Hazatérve pedig gondoskodni kell a megfelelő szervizelésről, esetleges javításairól.

A megbízható, munkájára igényes sofőrök – akik sok esetben a fél életüket a kamionban élik – felkutatása sokszor nehezebb feladat, mint gondolnánk.  Motiváló bérezésük és megbecsülésük a vállalkozók fontos kötelezettsége és egyre növekvő kiadása.

A fuvarozással foglalkozó vállalkozások többségénél a szállítási feladatok ügyintézését komoly apparátus végzi. Egy jól felszerelt, modern irodában képzett szakemberek dolgoznak azon, hogy a megbízói igényeknek minden tekintetben megfelelő, színvonalas ügyfélkiszolgálást biztosítsanak. Egyesek fuvart szerveznek, mások sofőrök irányítói, sokan számlázással, pénzügyekkel, vagy éppen HR feladatokkal foglalatoskodnak. Minden cégre jelentős terhet rónak a banki, postai és egyéb hatósági költségek, de a fuvarozók sok esetben tartanak fenn raktárakat (akár hűtöttet, jövedékit vagy egyéb speciális változatot), rakodógépet, őrzött parkolót, sofőrpihenőt, vagy akár szerelőműhelyt is. Ezek közvetlen fenntartási és állagmegóvási költségei mellett természetesen gondolni kell a fejlesztésre, bővítésre, ki kell gazdálkodni a szervezett működés minden költségelemét, és haszonról még nem is beszéltünk.

Érdemes tehát belegondolni, mennyire összetett feladat a fuvarozóké, munkájukat pedig reális áron, időben megfizetni, hogy az áruellátási lánc fenntartható működését folyamatosan biztosítani tudják.
 

áruszállítás Fuvardíj fuvarozás
vissza a bejegyzésekhez